Се за бебиња

КАКО БЕБИЊАТА ДА РАСТАТ ПРАВИЛНО?

Бебето треба да биде поставено во флексиона положба. Ваквата поставеност на телото овозможува правилен мускулно скелетeн развој, го подобрува спиењето и ги сведува на минимум стресот и неудобноста. Палетата на Philips Respironics овозможува да се постигне ова и oсобено е намената за бебиња со
НИСКА РОДИЛНА ТЕЖИНА И ПРЕДВРЕМЕНО РОДЕНИ БЕБИЊА.

 • SNUGGLE UP

  • Вашето бебе ќе се чувствува згрижено и безбеднo
  во Snuggle Up корпата која е изработена од мек хипоалерген памучен материјал. Оваа корпа може
  да ја употребувате при транспорт, при мерење, при преглед или при доење на новороденчето. Вашето бебе ќе ужива и да спие во неа. Двата прилагодливи затегнувачи нежно ја одржуваат безбедноста и соодветната поставеност на бебето, притоа не попречувајќи ги неговите слободни движења.

 • BENDY BUMPER

  • Bendy Bumper претставува помагало кое е свитливо и ја задржува посакуваната форма, а се користи како граничник за “вгнездување” на новороденчиња додека се во својата постела. Bendy го поддржува мускулоскелетниот развој, истовремено давајќи им
  на бебињата чувство на заштитеност

 • FREDЕRICK FROG

  • Жабата Fredеrick претставува перниче исполнето со материјал налик на песок, кој овозможува менување на неговата форма. Може да се поставува под главата, вратот, грбот или екстремитетите на бебето, со цел да се добие бараната позиција. • SNOEDEL DOLL

  • Snoedel куклата содржи специјална волна, која лесно го прима мирисот од родителите и полека го ослободува. Оваа кукла ќе му овозможи на Вашето бебе да се чувствува згрижено и мирно и во ситуации кога не сте во можност да бидете покрај него или кога тоа е во болница. Вашето бебе едноставно ќе ја обожува.

 • COZYCARE

  • Cozycare е термално ќебенце, кое не дозволува загуба на телесната топлина во породилиштето, при транспорт, при доење на Вашето бебе или дома. Изработено е од ултрамек, хипоалерген и нетоксичен 100% полиестер со специјален термо слој. Лесно се прилагодува со лепливи ленти на краевите.

 • ЦУЦЛИ

  • Програмата на Children’s Medical, нуди комплетна линија специјализирани цуцли, дизајнирани за различни фази од развојот на бебето. Само цуцлите од Philips Respironics се излиени и направени во еден дел. На тој начин се спречува појавата на ранички во устата.

 • GEL PILLOW, WEDGIE GEL

  • Помагала за позиционирање исполнети со гел, се дизајнирани да обезбедат флексиона потпора кај бебињата. Сите гел производи се исполнети со нетоксичен гел.

 • WEE SPECS

  • Wee specs заштитни очила за фототерапија се изработени од мек, хипоалергенски материјал. Внатрешниот раб налегнува на орбиталните рабови, со што му е овозможено на бебето природно отворање и затворање на очните капаци.

 • WEESIGHT TRANSILLUMINATOR

  • WeeSight Transilluminator помага во точно лоцирање на тенките вени на екстремитетите на новороденото, со цел полесно спроведување на интравенска линија, силната led светлина не создава топлина, што го прави транслуминаторот безбеден и за најосетлива кожа. • Претплати се за нашиот Newsletter