СЕ ЗА ПАЦИЕНТИ СО СТОМА • EAKIN БАРИЕРА ЗА КОЖА

  • Спречуваат истекување преку формирање на водоотпорна бариера околу стомата.
  • Лекуваат болна и иритирана кожа.
  • Се модулираат за да обезбедат идеална
  форма иста како формата на стомата.
  • Брзи и едноставни за употреба.
  • Го продолжуваат времето на носење на ќесичката.
  • Својствата на лепилото не се губат во тек на манипулација со нив.

 • ПЕДИЈАТРИСКИ СИСТЕМИ ЗА СТОМА

  • Дизајнирани специјално за деца кои со оперативен зафат се здобиле со колостома, илеостома или уростома со истите квалитети како кај останатите пеликан ќесички. Секој од производите е изработен со посебно внимание заради уникатната големина и облик на детското тело. Производите се свитливи, долготрајни, едноставни за отстранување.
  • Изгледот на секоја ќесичка е
  со апликации од мечиња.
  • Подлогата која се лепи на кожата е нежна и одговара на нежната детска кожа

 • PELICAN ЌЕСИЧКИ ЗА РАНИ

  • Специјално дизајнирани за рани
  направени по оперативен пат • COHESIVE PASTE

  • Не содржи алкохол и е дизајнирана за да
  овозможи заштита на кожата.

 • ADHESIVE REMOVER

  • Специјално дизајниран со мирис на ментол, за да ја намали болката и витамин E, за да овозможи
  здрава кожа околу стoмата. • Претплати се за нашиот Newsletter